Składniki:
łopatka bez kości 1 kg,
podgardle 40 dag,
boczek świeży bez kości 50 dag,
przyprawa do wieprzowiny 3 łyżki,
sól peklowa 1 łyżeczka,
czosnek granulowany 1 łyżeczka,
pieprz mielony 1 łyżeczka,
majeranek 2 łyżki,
woda zimna 3/4 szklanki,
smalec po 1 łyżce do słoika
Mięsa pokroić na kawałki, zmielić w maszynce do mięsa na sitku większe oczka do miski.
Do zmielonego mięsa dodać wszystkie przyprawy, sól, wodę i ręką dokładnie z 5 minut wyrabiać (jak ciasto drożdżowe) na kleistą masę, miskę nakryć talerzem i schować do lodówki na całą noc.
Do czystych słoików (np. po dżemach) nakładać mięso -zostawić 3 cm wolne od nakrętki, dobrze je w słoiku ugnieść, na wierzch mięsa położyć kawałek smalcu, mocno zakręcić słoiki.
W garnku z szerokim dnem na dnie położyć ręcznik kuchenny, postawić słoiki, wlać wodę do 3/4 wysokości słoików, po zagotowaniu pod przykryciem na średnim ogniu gotować 40 minut, wystudzić w garnku, na drugi dzień dzień gotować ponownie z 30 minut, wyjąć z wody i wystudzić.
Słoiki w lodówce lub w chłodnym, ciemnym miejscu przechowywać - pyszna domowa mielonka słoikowa, jest najlepszym mięskiem na kanapki, można słoik zabrać na biwak, wyjazd, wiemy co jemy z jakich składników, galaretka, smaluszek to jest najlepsze z mielonki............SMACZNEGO!!!
17.07.2019
14.07.2019
Składniki:
filety drobiowe 3 sztuki podwójne, olej rzepakowy 1,5 szklanki, przyprawa grill klasyczny Prymat 1 opakowanie, cebula suszona Prymat 1 opakowanie, przyprawa do makaronu Prymat 1 łyka
papryka żółta 2 sztuki, cukinia 2 sztuki mniejsze, cebula mała 10 sztuk, boczek wędzony 30 dag, pieczarki 50 dag mniejsze
przyprawa tzatzyki Prymat 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, pieprz czarny młynek Prymat 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, jogurt naturalny 380 gram, ogórki gruntowe 8 sztuk średnie
ziemniaki ugotowane 1 kg, sałata 1 główka, pomidory 6 sztuk, koperek 1 pęczek
Piersi pokroić na kawałki 2-3 cm, przyprawy do grilla, paprykę ostrą cebulę suszoną wymieszać z olejem i zamarynować mięso kilka godzin w lodówce, cebule , cukinie w talarki pokroić, boczek w plasterki, paprykę na kawałki, pieczarki na połowę, na patyczki krótkie do grilla nadziewać na przemian składnikami.
Szaszłyki układać na blaszce z piekarnika, resztą marynaty pędzelkiem posmarować po wierzchu szaszłyki.
Piekarnik na opcji grill góra/dół nagrzany na 210C, wstawić blachę z szaszłykami i grillować około 45 minut.
Młode ziemniaki ugotować mundurkach, obrać ze skórki, pokroić na talarki, ogórki obrane zetrzeć na tarce do ogórków, wsypać przyprawę tzatzyki, cukier, pieprz, koperek posiekany 1/2 pęczka, wlać jogurt, ocet i wymieszać.
Szaszłyki podawać z ziemniakami, mizerią tzatzyki - pyszne, aromatyczne szaszłyki drobiowe z warzywami grillowane w piekarniku z opcją grill, takie szaszłyki można grillować cało rocznie...........SMACZNEGO!!!
filety drobiowe 3 sztuki podwójne, olej rzepakowy 1,5 szklanki, przyprawa grill klasyczny Prymat 1 opakowanie, cebula suszona Prymat 1 opakowanie, przyprawa do makaronu Prymat 1 łyka
papryka żółta 2 sztuki, cukinia 2 sztuki mniejsze, cebula mała 10 sztuk, boczek wędzony 30 dag, pieczarki 50 dag mniejsze
przyprawa tzatzyki Prymat 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, pieprz czarny młynek Prymat 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, jogurt naturalny 380 gram, ogórki gruntowe 8 sztuk średnie
ziemniaki ugotowane 1 kg, sałata 1 główka, pomidory 6 sztuk, koperek 1 pęczek
Piersi pokroić na kawałki 2-3 cm, przyprawy do grilla, paprykę ostrą cebulę suszoną wymieszać z olejem i zamarynować mięso kilka godzin w lodówce, cebule , cukinie w talarki pokroić, boczek w plasterki, paprykę na kawałki, pieczarki na połowę, na patyczki krótkie do grilla nadziewać na przemian składnikami.
Szaszłyki układać na blaszce z piekarnika, resztą marynaty pędzelkiem posmarować po wierzchu szaszłyki.
Piekarnik na opcji grill góra/dół nagrzany na 210C, wstawić blachę z szaszłykami i grillować około 45 minut.
Młode ziemniaki ugotować mundurkach, obrać ze skórki, pokroić na talarki, ogórki obrane zetrzeć na tarce do ogórków, wsypać przyprawę tzatzyki, cukier, pieprz, koperek posiekany 1/2 pęczka, wlać jogurt, ocet i wymieszać.
Szaszłyki podawać z ziemniakami, mizerią tzatzyki - pyszne, aromatyczne szaszłyki drobiowe z warzywami grillowane w piekarniku z opcją grill, takie szaszłyki można grillować cało rocznie...........SMACZNEGO!!!
Składniki:
twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1kg wiaderko, cukier puder 3/4 szklanki, śmietana gęsta 18% 200 gram, kawa rozpuszczalna 4 łyżki, sezamki 5 sztuk opakowanie 30 gram, galaretka pomarańczowa 2 opakowania, śliwki dojrzałe 40 dag małe, biszkopty mini 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie
Użyłam pojemniczki po jogurtach,śmietanie, do każdego pojemniczka pokroić wypestkowane śliwki 3 do mniejszego 5 do większego.
Galaretki pomarańczowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, wlać galaretki do śliwek do zakrycia ich, schować do lodówki, galaretkę wiśniową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i zostawić do tężenia.
Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président z wiaderka, cukier puder,kawę rozpuszczalną w misce mikserem połączyć na najwyższych obrotach do jednolitej masy.
Do masy sernikowej wkruszyć 3 opakowania sezamek, mikserem na najwyższych obrotach połączyć składniki, następnie wlać resztę wystudzonej pomarańczowej galaretki i szybko na średnich obrotach połączyć składniki.
Pojemniczki wyjąć z lodówki, na śliwki nakładać masę sernikową, wsypać mini biszkopty (są bardziej chrupiące od tradycyjnych), lekko je dłonią przycisnąć do sernika, na biszkopty wylać prawię stężałą wiśniową galaretkę, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Wąski dłuższy nóż włożyć do dna przy ściance pojemniczka i delikatnie wokoło nożem przejechać, pojemniczki odwrócić i serniczki lekko same wychodzą, przed podaniem serniczki można przystroić kawałkami sezamków wkładając je w galaretkę - dzięki użyciu twaróg Sernikowy z Mascarpone Président powstały pyszne, lekkie serniczki bez dodania tłuszczu do masy serowej za to z dodatkiem kawy z sezamkami, śliwek z galaretką, z mini biszkoptami i jest idealny deser na upały dla smakoszy kawy i sernika...........SMACZNEGO!!!
twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1kg wiaderko, cukier puder 3/4 szklanki, śmietana gęsta 18% 200 gram, kawa rozpuszczalna 4 łyżki, sezamki 5 sztuk opakowanie 30 gram, galaretka pomarańczowa 2 opakowania, śliwki dojrzałe 40 dag małe, biszkopty mini 1 opakowanie, galaretka wiśniowa 1 opakowanie
Użyłam pojemniczki po jogurtach,śmietanie, do każdego pojemniczka pokroić wypestkowane śliwki 3 do mniejszego 5 do większego.
Galaretki pomarańczowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, wlać galaretki do śliwek do zakrycia ich, schować do lodówki, galaretkę wiśniową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i zostawić do tężenia.
Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président z wiaderka, cukier puder,kawę rozpuszczalną w misce mikserem połączyć na najwyższych obrotach do jednolitej masy.
Do masy sernikowej wkruszyć 3 opakowania sezamek, mikserem na najwyższych obrotach połączyć składniki, następnie wlać resztę wystudzonej pomarańczowej galaretki i szybko na średnich obrotach połączyć składniki.
Pojemniczki wyjąć z lodówki, na śliwki nakładać masę sernikową, wsypać mini biszkopty (są bardziej chrupiące od tradycyjnych), lekko je dłonią przycisnąć do sernika, na biszkopty wylać prawię stężałą wiśniową galaretkę, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Wąski dłuższy nóż włożyć do dna przy ściance pojemniczka i delikatnie wokoło nożem przejechać, pojemniczki odwrócić i serniczki lekko same wychodzą, przed podaniem serniczki można przystroić kawałkami sezamków wkładając je w galaretkę - dzięki użyciu twaróg Sernikowy z Mascarpone Président powstały pyszne, lekkie serniczki bez dodania tłuszczu do masy serowej za to z dodatkiem kawy z sezamkami, śliwek z galaretką, z mini biszkoptami i jest idealny deser na upały dla smakoszy kawy i sernika...........SMACZNEGO!!!
12.07.2019
Składniki:
Kiedy nie używamy imbiru = herbatki z imbirem i innych produktów z tą przyprawą nie należy podawać dzieciom poniżej 12-ego miesiąca życia, jest to bowiem dość ostra przyprawa, silnie drażniąca delikatne podniebienie i kubki smakowe dziecka, spożywanie imbiru nie jest wskazane dla osób chorujących na wrzody żołądka lub dwunastnicy oraz refluks żołądkowy, obecne w imbirze substancje drażnią bowiem śluzówkę przewodu pokarmowego, imbiru nie powinny też jeść w nadmiarze osoby z nadciśnieniem tętniczym, ponieważ przyprawa ta podnosi ciśnienie krwi.
świeży korzeń imbiru większy 1 sztuka,
cukier 3 łyżki,
sok z 1 cytryny
Zdrowy, świeży korzeń imbiru obrać cienko ze skórki, pokroić na kawałki i wsypać do rozdrabniacza (mój ma podwójne noże i doskonale rozdrabnia), dokładnie wszystko rozdrobnić.
Rozdrobniony imbir przełożyć do wyparzonego słoika np. po dżemie, wsypać cukier, wlać sok z cytryny, dobrze wymieszać, zakręcić i przechowywać do lodówce do 2 tygodni- dlatego kupuję średniej wielkości korzeń imbiru i ma zawsze świeżo przygotowany.
Dodaję do herbat ziołowych, zielonej, earl grey, kompotów, można również zamiast cukru dodać miód , również do ciast korzennych, do mięsa drobiowego, do warzyw z patelni, mąż do piwa lubi czasem dodać - imbir w cukrze z cytryną jest bardzo aromatycznym dodatkiem do różnych herbat, tak przygotowany może być w słoiczku w lodówce do 2 tygodni, dlatego robię ze średniej wielkości korzenia..........SMACZNEGO!!!
Kiedy nie używamy imbiru = herbatki z imbirem i innych produktów z tą przyprawą nie należy podawać dzieciom poniżej 12-ego miesiąca życia, jest to bowiem dość ostra przyprawa, silnie drażniąca delikatne podniebienie i kubki smakowe dziecka, spożywanie imbiru nie jest wskazane dla osób chorujących na wrzody żołądka lub dwunastnicy oraz refluks żołądkowy, obecne w imbirze substancje drażnią bowiem śluzówkę przewodu pokarmowego, imbiru nie powinny też jeść w nadmiarze osoby z nadciśnieniem tętniczym, ponieważ przyprawa ta podnosi ciśnienie krwi.
10.07.2019
Składniki:
drożdże świeże 10 dag, cukier 1 szklanka, jajka roztrzepane 4 sztuki "L", mleko letnie 2,5 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 80 dag, sól 1 szczypta, olejek cytrynowy 1 buteleczka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, morele 1kg, czekolada mleczna z chrupkami 100 gram, cukier puder - ile potrzeba
składniki dodawać wg podanej kolejności i nie mieszać = do miski pokruszyć drożdże, rozsypać na drożdżach cukier, wlać roztrzepane widelcem jajka, wlać letnie mleko, wlać olej, wsypać przesianą mąkę, sól, miskę nakryć talerzem i zostawić na blacie kuchennym na 5 godzin, po tym czasie tak wygląda zaczyn ciasta.
Morele opłukać, przeciąć na połowę i usuwać pestki.
Trzy formy silikonowe 22x15 cm (2 mąż do pracy zabiera), ciasto po 5 godzinach dużą łyżką mieszać, wyrabiać z 2 minuty, ciasto przełożyć do wysokości połowy form, ciasto leniwe z owocami lepiej się piecze w mniejszych formach niż w 1 dużej.
Do ciast powciskać gęsto połówki moreli, wierzch posypać pokruszoną czekoladą.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 50 minut, ciasta dobrze wystudzić w formach, najlepiej upiec wieczorem i rano gotowe do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - pyszna, pachnąca, lekka, wilgotna z morelami drożdżówka bez wyrabiania czyli "leniwa" drożdżówka, najlepsza jest wieczorem upieczona i od rana jedzona..........SMACZNEGO!!!
drożdże świeże 10 dag, cukier 1 szklanka, jajka roztrzepane 4 sztuki "L", mleko letnie 2,5 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 80 dag, sól 1 szczypta, olejek cytrynowy 1 buteleczka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, morele 1kg, czekolada mleczna z chrupkami 100 gram, cukier puder - ile potrzeba
składniki dodawać wg podanej kolejności i nie mieszać = do miski pokruszyć drożdże, rozsypać na drożdżach cukier, wlać roztrzepane widelcem jajka, wlać letnie mleko, wlać olej, wsypać przesianą mąkę, sól, miskę nakryć talerzem i zostawić na blacie kuchennym na 5 godzin, po tym czasie tak wygląda zaczyn ciasta.
Morele opłukać, przeciąć na połowę i usuwać pestki.
Trzy formy silikonowe 22x15 cm (2 mąż do pracy zabiera), ciasto po 5 godzinach dużą łyżką mieszać, wyrabiać z 2 minuty, ciasto przełożyć do wysokości połowy form, ciasto leniwe z owocami lepiej się piecze w mniejszych formach niż w 1 dużej.
Do ciast powciskać gęsto połówki moreli, wierzch posypać pokruszoną czekoladą.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 50 minut, ciasta dobrze wystudzić w formach, najlepiej upiec wieczorem i rano gotowe do jedzenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem - pyszna, pachnąca, lekka, wilgotna z morelami drożdżówka bez wyrabiania czyli "leniwa" drożdżówka, najlepsza jest wieczorem upieczona i od rana jedzona..........SMACZNEGO!!!
8.07.2019
Składniki:
przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 opakowanie, czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki, udka kurczaka 3 sztuki duże, ogórki gruntowe 6 sztuk średnie, jogurt naturalny 330 ml, sos sałatkowy czosnkowy Prymat 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet winny 1 łyżeczka
Przyprawę do kurczaka całe opakowanie wsypać do miski, wlać olej rzepakowy dobrze wymieszać, do marynaty włożyć udka kurczaka duże przecięte na dwie części: podudzie i pałka, mięso dokładnie natrzeć i schować do lodówki na cała noc.
Patelnię grill nasmarować olejem, bardzo mocno rozgrzać i kłaść porcje kurczaka, zrumienić z każdej strony, potem pod pokrywką grillować na średnim ogniu do miękkości mięsa,potem na dużym ogniu bez pokrywki grillować z 3 minuty z każdej strony.
Sos sałatkowy czosnkowy, cukier, ocet, pieprz mielony wymieszać z jogurtem, wsypać starte na grubszych oczkach tarki obrane ogórki - patelnia grillowa idealny zamiennik ogrodowego grilla, mamy w domu kiedy tylko chcemy potrawy różne, polecam również przyprawy dodawać do różnych mięs, np. tutaj do żeberek idealnie smakuje z kurczakiem...........SMACZNEGO!!!
przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 opakowanie, czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki, udka kurczaka 3 sztuki duże, ogórki gruntowe 6 sztuk średnie, jogurt naturalny 330 ml, sos sałatkowy czosnkowy Prymat 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet winny 1 łyżeczka
Przyprawę do kurczaka całe opakowanie wsypać do miski, wlać olej rzepakowy dobrze wymieszać, do marynaty włożyć udka kurczaka duże przecięte na dwie części: podudzie i pałka, mięso dokładnie natrzeć i schować do lodówki na cała noc.
Patelnię grill nasmarować olejem, bardzo mocno rozgrzać i kłaść porcje kurczaka, zrumienić z każdej strony, potem pod pokrywką grillować na średnim ogniu do miękkości mięsa,potem na dużym ogniu bez pokrywki grillować z 3 minuty z każdej strony.
Sos sałatkowy czosnkowy, cukier, ocet, pieprz mielony wymieszać z jogurtem, wsypać starte na grubszych oczkach tarki obrane ogórki - patelnia grillowa idealny zamiennik ogrodowego grilla, mamy w domu kiedy tylko chcemy potrawy różne, polecam również przyprawy dodawać do różnych mięs, np. tutaj do żeberek idealnie smakuje z kurczakiem...........SMACZNEGO!!!
Składniki:
udka kurczaka bez kości i skóry 6 porcji, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka, pieprz kolorowy młynek Prymat 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa Prymat 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 4 łyżki, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka, papryka zielona 2 sztuki, pieczarki 50 dag mniejsze, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka
udka kurczaka bez kości i skóry 6 porcji, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka, pieprz kolorowy młynek Prymat 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa Prymat 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 4 łyżki, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka, papryka zielona 2 sztuki, pieczarki 50 dag mniejsze, przyprawa do karkówki grill Prymat 1 łyżka
Cebulę pokroić w talarki, papryki w paski, wymieszać w misce z olejem i przyprawą, pieczarki mniejsze przekroić tylko na połowę i posypać przyprawą bez oleju.
Mięso natrzeć przyprawami, na patelnie grillową wlać olej i mocno rozgrzać, położyć na gorącą patelnie grillową mięsko i z każdej strony zrumienić, potem nakryć pokrywka i grillować z 10 minut na średnim ogniu, z 2 razy obrócić, mięsko przełożyć na talerz.
Po mięsku grillujemy cebule z paprykami z 8 minut co jakiś przemieszać, przełożyć na talerz.
Na tłuszczu po cebuli wsypać pieczarki i grillować z 8 minut, co jakiś czas przemieszać - dużo warzyw, mięska tyle co do smaku, takie jedzonko grillowane bardzo lubimy, do tego dobre przyprawy i smakuje świetnie wszystko.........SMACZNEGO!!!
Składniki:
mielone drobiowe 50 dag, jajka 2 sztuki, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa węgierska 2 łyżeczki, bułka namoczona w wodzie 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, smalec 1/2 kostki
Mięso mielone dobrze wyrobić z pokrojoną cebulą, jajkami, wymoczoną i odciśniętą z wody bułką, kucharkiem, przyprawą węgierską, pieprzem mielonym czarnym, tartą bułką, wodą.
Na gorącym smalcu smażyć rumiane kolety mielone z każdej strony.
Na koniec pod przykryciem dusić z 5 minut i bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty.
Kotlety są delikatne, puszyste, aromatyczna i smakują na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!!
mielone drobiowe 50 dag, jajka 2 sztuki, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa węgierska 2 łyżeczki, bułka namoczona w wodzie 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, smalec 1/2 kostki
Mięso mielone dobrze wyrobić z pokrojoną cebulą, jajkami, wymoczoną i odciśniętą z wody bułką, kucharkiem, przyprawą węgierską, pieprzem mielonym czarnym, tartą bułką, wodą.
Na gorącym smalcu smażyć rumiane kolety mielone z każdej strony.
Na koniec pod przykryciem dusić z 5 minut i bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty.
Kotlety są delikatne, puszyste, aromatyczna i smakują na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!!
7.07.2019
Składniki:
drożdże 5 dag, mleko letnie 1,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, masło stopione 10 dag, mąka tortowa 60 dag, sól 1 szczypta, jajka 3 sztuki "L", masa migdałowa baton 200 gram, truskawki 50 dag, cukier puder - ile potrzeba
Drożdże wkruszyć do misy robota, wlać letnie mleko, wbić jajka, wsypać przesianą mąkę, sól, cukier, stopione letnie masło i wszystko hakiem robota wyrabiać z 10 minut, misę robota nakryć talerzem i zostawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, wyrośnięte ciasto parę razy wyrobić łyżką i wyłożyć do formy.
Masę migdałową pokroić na plasterki i rozłożyć na cieście, na masie rozłożyć połówki truskawek jeśli są duże.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - placek drożdżowy z masą migdałową i truskawkami jest bardzo aromatyczny, masa migdałowa bardzo smakuje z truskawkami...........SMACZNEGO!!!
drożdże 5 dag, mleko letnie 1,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, masło stopione 10 dag, mąka tortowa 60 dag, sól 1 szczypta, jajka 3 sztuki "L", masa migdałowa baton 200 gram, truskawki 50 dag, cukier puder - ile potrzeba
Drożdże wkruszyć do misy robota, wlać letnie mleko, wbić jajka, wsypać przesianą mąkę, sól, cukier, stopione letnie masło i wszystko hakiem robota wyrabiać z 10 minut, misę robota nakryć talerzem i zostawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, wyrośnięte ciasto parę razy wyrobić łyżką i wyłożyć do formy.
Masę migdałową pokroić na plasterki i rozłożyć na cieście, na masie rozłożyć połówki truskawek jeśli są duże.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - placek drożdżowy z masą migdałową i truskawkami jest bardzo aromatyczny, masa migdałowa bardzo smakuje z truskawkami...........SMACZNEGO!!!
Subskrybuj:
Posty (Atom)