Składniki:
mielone drobiowe 50 dag,
jajka 2 sztuki,
cebula 1 sztuka,
kucharek 1 łyżka,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
przyprawa węgierska 2 łyżeczki,
bułka namoczona w wodzie 1 sztuka,
bułka tarta 1/2 szklanki,
woda zimna 1/2 szklanki,
smalec 1/2 kostki
Mięso mielone dobrze wyrobić z pokrojoną cebulą, jajkami, wymoczoną i odciśniętą z wody bułką, kucharkiem, przyprawą węgierską, pieprzem mielonym czarnym, tartą bułką, wodą.
Na gorącym smalcu smażyć rumiane kolety mielone z każdej strony.
Na koniec pod przykryciem dusić z 5 minut i bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty.
Kotlety są delikatne, puszyste, aromatyczna i smakują na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz