Składniki:
mąka tortowa 25 dag,
jajka 3 sztuki,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
olej rzepakowy 150 ml,
mleko 3,2% 200 ml,
wiórki kokosowe 1 szklanka,
cukier cytrynowy Royal Brand 3/4 szklanki,
wiśnie 50 dag,
cukier puder 3/4 szklanki,
śmietana 18 proc - ile potrzeba,
wiórki kokosowe - ile potrzeba
jajka, olej, cukier cytrynowy Royal Brand utrzeć na kogel-mogel
wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i mikserem wyrobić do połączenia się mąki z masą jajeczną - ciasto ma być dość gęste
forma silikonowa 24 cm - na dno wlać trochę ciasta i rozsypać wiśnie bez pestek - ponownie rozsypać wiśnie i wlać część ciasta i rozsypać wiśnie
na koniec wlać resztę ciasta i na wierzch dać wiśnie - piec w 200C około 40-45 minut, do suchego patyczka
upieczone ciasto wyjąć z formy dopiero jak wystygnie
cukier puder wymieszać ze śmietaną około 2 łyżeczki aby był gęsty, jak wolisz rzadszy to dać więcej śmietany
ciasto polukrować i posypać wiórkami kokosowymi
ciasto jest przepyszne i można je jeść i jeść..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz