ciasto francuskie nie mrożone 1 rulon, keczup pikantny 1/4 szklanki, parówki cienkie krótkie 9 sztuk
Te pyszne parówki w cieście francuskim przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ"
Otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30"
Dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki
Skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja troche przepisy zmieniam "po swojemu"
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić ostrym nożem na 18 pasków, każdy posmarować pędzelkiem maczanym w keczupie
Krótką parówkę przeciąć wzdłuż na połowę, położyć na brzegu paska i zawijać spiralnie / jeśli parówki są długie to radzę kupić 5 sztuk i każdą przekroić na 2 mniejsze i na połówki.
Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ parówki włożyć do kosza i ustawić 10 minut, jeśli ciasto jest za blade i mało wypieczone to ustawić jeszcze na 5 minut - ciasto francuskie tak pieczone jest chrupiące a parówki w nim smaczne............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz