2016-07-15

bób podsmażany na maśle z cebulką, czosnkiem...

Składniki:


bób 1 kg, masło do smażenia 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka


bób ugotować do miękkości w nie solonej wodzie, odlać na durszlak

na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, wsypać z durszlaka bób

posypać kucharkiem, pieprzem mielonym, podsmażać delikatnie mieszając z 5 minut na mniejszym ogniu, dodać posiekany koperek z natką pietruszki

taki bób lubimy na kolację, jest smaczny i syty, można bób obrać z łupinki, my lubimy bez obierania.............SMACZNEGO!!!