Składniki:
bób 1 kg,
masło do smażenia 1/4 kostki,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
koperek 1/2 pęczka,
natka pietruszki 1/2 pęczka
bób ugotować do miękkości w nie solonej wodzie, odlać na durszlak
na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, wsypać z durszlaka bób
posypać kucharkiem, pieprzem mielonym, podsmażać delikatnie mieszając z 5 minut na mniejszym ogniu, dodać posiekany koperek z natką pietruszki
taki bób lubimy na kolację, jest smaczny i syty, można bób obrać z łupinki, my lubimy bez obierania.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz