ciasto francuskie XXL 1 rolka, olej rzepakowy 1 łyżka, cebula większa 1 sztuka, oregano do posypania, sól i pieprz do posypania, pomidory 2 sztuki, czosnek suszony do posypania, feta 1 opakowanie, ser żółty starty 50 gram
Cebulę pokroić w cienkie plastry do talerza i wymieszać z solą, pieprzem, olejem.
Ciasto francuskie rozwinąć z rolki, złożyć na pół, położyć na tacy do pizzy lub w koszu, brzegi ciasta zrobić na grubszy rant.
Na ciasto wyłożyć cebulę, posypać oregano, dodać plastry pomidora, pokruszoną fetę - na wierzch kładę silikonową dziurkowaną matę aby zapobiec fruwaniu składników w trakcie pieczenia, zdejmuję, gdy wierzch się podpiecze, airfyer ustawić na 190C, 25 minut.Następnie dodać starty ser i piec w 180C, 2 minuty, upieczone ciasto zsuną😂ć na talerz, podać z ulubionym sosem lub bez........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz