Składniki:
buraczki 1 kg/młode,
cebula 1 średnia,
cukier 2 łyżeczki,
sól morska - do smaku,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
ocet jabłkowy 2 łyżeczki,
olej lniany 3 łyżki,
kukurydza w puszce 200 gram
młode buraczki ugotować w łupinkach, wystudzone obrać i zetrzeć na tarce grubsze oczka
dodać pokrojoną w kostkę cebulę, cukier, sól, pieprz mielony, ocet jabłkowy, olej lniany i wszystko wymieszać
kukurydzę z puszki wlać na sitko i odcedzić z wody, dodać do buraczków i wymieszać, schować do lodówki na 15 minut aby smaki się przegryzły - surówka jest pyszna, zdrowa z chrupiącą kukurydzą nie tylko do obiadu ale i do podjadania............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz