Składniki:
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 6 łyżek,
masło 1 łyżeczka,
mąka pszenna 3 łyżki,
cebula 2 sztuki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka,
woda 3 szklanki
pierś przeciąć na dwa plastry, będą razem cztery porcje, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć, delikatnie je porozbijać
natrzeć z każdej strony kucharkiem i pieprzem mielonym, obsypać mąką
na gorącym oleju z masłem zrumienić piersi z każdej strony, dodać pokrojone cebule i podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu
dodać przyprawę w płynie, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości piersi, z wywaru zrobi się sos - można podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz