2014-05-24

kapusta z kalarepką i makaronami na piersi kurczaka...

Składniki:


pierś z kurczaka 1 podwójna, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, kalarepka młoda 2 większe, kapusta młoda biała 1 mała, groszek konserwowy 1 puszka, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, makaron świderki 1 szklanka, makaron 1 szklanka, koperek 1 pęczek


umytą pierś zalać wodą i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu

następnie wsypać młodą włoszczyznę rozdrobnioną nie za drobno w rozdrabniaczu

następnie dodać pokrojoną w większe kostki kalarepkę, pokrojoną młodą kapustę

gotować z 10 minut i wsypać groszek razem z zalewą, makaron gwiazdki i świderki

do smaku doprawić kucharkiem, papryką ostrą i wsypać posiekany koperek

zupa jest lekka i nam smakuje nawet jak chłodnik, czyli nie ciepła...........SMACZNEGO!!!