Składniki:
jajka ugotowane na twardo 6 sztuk,
łosoś wędzony 15 dag,
rzodkiewka 1 duża,
szczypiorek 6 łodyg,
koperek 1 łodyga,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
majonez tradycyjny 1 łyżka,
śmietana gęsta 1 łyżeczka
jajka "XL" ugotować na twardo, obrać z łupinki, przekroić jajka na pół i delikatnie wyjąć żółtka do miski i dodać do żółtek
łososia wędzonego na zimno bardzo drobno posiekać i dodać do żółtek
dodać startą dużą rzodkiewkę, posiekany cienki szczypiorek, świeżo zmielony pieprz, majonez i śmietanę
widelcem wszystko połączyć i każde jajko nadziać sporą porcją farszu
wierzch ozdobić kawałeczkami łososia i koperkiem...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz