Składniki:
pierś z kurczaka 1 podwójna,
woda 4 litry,
włoszczyzna 1 pęczek,
kalarepka młoda 2 większe,
kapusta młoda biała 1 mała,
groszek konserwowy 1 puszka,
kucharek 2 łyżki,
papryka ostra 1 łyżeczka,
makaron świderki 1 szklanka,
makaron 1 szklanka,
koperek 1 pęczek
umytą pierś zalać wodą i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu
następnie wsypać młodą włoszczyznę rozdrobnioną nie za drobno w rozdrabniaczu
następnie dodać pokrojoną w większe kostki kalarepkę, pokrojoną młodą kapustę
gotować z 10 minut i wsypać groszek razem z zalewą, makaron gwiazdki i świderki
do smaku doprawić kucharkiem, papryką ostrą i wsypać posiekany koperek
zupa jest lekka i nam smakuje nawet jak chłodnik, czyli nie ciepła...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz