2013-11-24

kabaczkowo-ziemniaczane placki z sosem z koźlarzy czerwonych...

Składniki:


1 sztuka kabaczek, 5 sztuk ziemniaki, 1 sztuka jajka, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej rzepakowy, - w opisie sos z koźlarzy


kabaczka dobrze opłukać, pokroić na kawałki i zetrzeć w pojemniku blendera na tarce "wiórki" lub na tarce zwykłej

przełożyć do miski ciut posolić i po 20-stu minutach odcisnąć nadmiar soku

ziemniaki zetrzeć w blenderze na tarce do ziemniaków lub na tarce zwykłej

do odciśniętego kabaczka dodać ziemniaki, jajko, przyprawy, mąkę i dobrze wymieszać

na oleju gorącym smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy

sos z koźlarzy czerwonych z mojego przepisu: "TUTAJ"

placki podać z sosem.......SMACZNEGO!!!