Składniki:
1 kg grzyby koźlarze czerwone,
1 łyżka masło do smażenia,
1 sztuka cebula biała,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
3/4 łyżeczki vegeta,
3 szklanki woda,
1 kubek śmietana,
1 łyżka mąka pszenna,
2 łyżki pietruszka zielona
grzyby szybko opłukać pod zimną wodą oczyszczając z mchu, piasku
pokroić je na mniejsze kawałki i zagotować - grzyby odlać na sito
na maśle klarowanym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę
do cebuli dodać grzyby, pieprz, jarzynkę kucharka i podsmażać z 5 minut
wlać wodę i gotować z 30 minut na małym ogniu
śmietanę 12% wymieszać z mąką i zagęścić sos mieszając, wsypać natkę posiekanej pietruszki.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz