Składniki:
1 sztuka kabaczek,
5 sztuk ziemniaki,
1 sztuka jajka,
4 łyżki mąka pszenna,
1 łyżka vegeta,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- ile potrzeba olej rzepakowy,
- w opisie sos z koźlarzy
kabaczka dobrze opłukać, pokroić na kawałki i zetrzeć w pojemniku blendera na tarce "wiórki" lub na tarce zwykłej
przełożyć do miski ciut posolić i po 20-stu minutach odcisnąć nadmiar soku
ziemniaki zetrzeć w blenderze na tarce do ziemniaków lub na tarce zwykłej
do odciśniętego kabaczka dodać ziemniaki, jajko, przyprawy, mąkę i dobrze wymieszać
na oleju gorącym smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy
sos z koźlarzy czerwonych z mojego przepisu: "TUTAJ"
placki podać z sosem.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz