bób 70 dag, margaryna Śniadaniowa Klasyczna 4 łyżki, czosnek młody 1 główka, sól 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka
Bób świeży ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany bób wylać na durszlak, na patelni stopić margarynę Śniadaniowa Klasyczna nie dopuścić do zbrązowienia, gdy jest stopiona wrzucić pokrojony młody czosnek i podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu mieszając.
Do czosnku wsypać bób, pieprz mielony, posiekany koperek i wszystko dobrze wymieszać.
Czosnek wystudzony przełożyć do pojemnika, słoika i można zabrać do pracy na drugie śniadanie, my taki czosnek lubimy z łupinką, ale można też bób z łupinek obrać.
Margaryna Śniadaniowa Klasyczna sprawdziła się również do podsmażenia czosnku, jeśli do stopionej margaryny dodamy od razu czosnek czy cebulę i będziemy mieszać podsmażając to margaryna się nie przypali i ma dobry smak okrasy............SMACZNEGO!!!