fasola Jaś 50 dag,
woda 1,5 litra,
sok pomidorowy 1/2 litra,
kostka rosołowa 2 sztuki,
cząber 1 łyżka,
papryka ostra 1 łyżeczka
mięso mielone z łopatki 70 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba
ryż 4 saszetki,
natka pietruszki 1/2 pęczka
Fasolę Jaś moczyć całą noc w wodzie, wodę potem wylać, wlać świeżą wodę i gotować do miękkości fasoli, pod koniec dodać kostkę rosołową, sok pomidorowy, paprykę ostrą, cząber.
Mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, cebulą pokrojoną, kucharkiem, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety.
Ryż w saszetkach ugotować w osolonej wodzie, podawać z fasolą, kotletami - pyszne, sycące danie na obiad z fasolą w pomidorach, kotletem mielonym i ryżem, danie smakuje wyśmienicie..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz