Składniki:
udka kurczaka 4 sztuki duże,
przyprawa do złocistego kurczaka 1 opakowanie,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
ziele angielskie 3 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
papryka czerwona 3 sztuki,
cebula 3 sztuki,
ząbki czosnku 8 sztuk,
przyprawa w płynie maggi - ile potrzeba,
woda 2 szklanki
Duże udka kurczaka przeciąć na dwie części: podudzie i pałka, opłukać, ręcznikiem papierowym osuszyć, mocno natrzeć przyprawą do kurczaka i schować do lodówki na kilka godzin.
Na gorącym oleju zrumienić kurczaka z każdej strony, dodać pokrojone papryki, cebule, ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać z 10 minut.
Wlać szklankę wody i pod przykryciem dusić do miękkości kurczaka, smakuje na ciepło i na zimno - duszony kurczak w papryce z cebulą jest bardzo smaczny, kruchy, soczysty, aromatyczny i smakuje wybornie nie tylko na ciepło..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz