kaszanka 8 sztuk + olej rzepakowy do posmarowania dłoni,
cebula 2 sztuki większe,
papryka 2 sztuki średnie - może być kolorowa,
sól 1/2 łyżeczki,
pieprz mielony 3/4 łyżeczki,
olej rzepakowy 1 łyżka
Kaszankę dobrej jakości posmarować olejem rzepakowym, wykałaczką gęsto ponakłuwać - nie będzie pękać w trakcie pieczenia, kaszanki ułożyć w foremce silikonowej.
Cebule pokroić w piórka, paprykę w kawałeczki do formy silikonowej 22 cm, dodać soli, pieprz mielony, olej i wymieszać, olej sprawi, że cebula, papryka nie jest sucha i jest chrupiąca, włożyć do kosza airfryera ustawić na program drób, 200C, 8 minut i piec.
Po tym czasie cebulę wymieszać, położyć na cebuli kaszanki i piec dalej w tym programie 10 minut, po tym czasie kaszanki obrócić i jeszcze piec 8 minut, podawać z pieczywem - dla amatorów kaszanki airfryer to super opcja, szybko, smacznie, bez dużej ilości tłuszczu..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz