składniki na ciasto wsypać do pojemnika i od razu wszystko razem utrzeć: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, masło miękkie 10 dag, mleko 150 ml, kakao 3 łyżki,mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, olejek rumowy 2 krople, truskawki 70 dag, cukier puder - ile potrzeba
Wszystkie składni utrzeć mikserem w pojemniku z 4 minuty na najwyższych obrotach na dość gęste ciasto.
Forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, gęsto poukładać truskawki.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - szybkie, bardzo łatwe ciasto ucierane co zawsze wychodzi, jest doskonałą bazą do dodania owoców, bakalii..........SMACZNEGO!!!