olej rzepakowy 8 łyżek,
cebula 1 sztuka większa,
pieczarki 60 dag,
kostka rosołowa 1 sztuka,
śmietana 12% 200 gram,
woda 4 szklanki,
mąka pszenna 3 łyżki,
pieprz mielony 3/4 łyżeczki,
maggi w płynie - ile potrzeba,
natka pietruszki 1/2 pęczka
Pieczarki obrać, pokroić, na gorącym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę na złocisto, dodać pokrojone pieczarki i podsmażać z 5 minut mieszając, dodać kostkę rosołową.
Śmietanę wymieszać z wodą, mąką i wlać do pieczarek, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu, dodać pieprz czarny mielony, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę w płynie maggi.
Podać z ulubionym ugotowanym makaronem - makaron z sosem pieczarkowym to bardzo szybkie, smaczne, sycące danie na obiad, kolację, makaron dajemy jaki lubimy............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz