Składniki:
jajka 8 sztuk "M",
cukier 1 szklanka,
palma 150 gram miękka,
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
wiórki kokosowe 1 szklanka,
jabłka 5 sztuk większe,
agrest 2 szklanki,
puder cukier - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękką palmę, utrzeć mikserem do spienienia na najwyższych obrotach.
Wsypać wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na cieście poukładać plastry obranych jabłek, (nożyczkami do skórek odcinam z agrestu końcówki) rozsypać agrest
.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo łatwe, szybkie, tanie ciasto ucierane jako idealna baza do wielu owoców sezonowych czy dżemów........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz