Składniki:
ziemniaki podgotowane 1 kg,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
przyprawa do ziemniaków 1/2 opakowania,
mozzarella 2 opakowania duże kulki,
papryka ostra 1 łyżeczka,
papryka słodka 1 łyżeczka
Ziemniaki obrane, pokrojone na grubsze talarki w nie osolonej wodzie podgotować na "al dente", wylać na durszlak aby dobrze odciekły z wody.
Blaszkę 30x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ziemniaki wsypać do blaszki, polać olejem, posypać przyprawą do ziemniaków i delikatnie wymieszać.
Na ziemniakach ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, posypać papryką słodką i ostrą.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 40 minut, podawać z surówkami maślanką - ziemniaki podgotowane i pieczone w piekarniku to szybki, pożywny obiad, można dodać ser jaki się lubi czy inne przyprawy.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz