Składniki:
woda 4,5 litra,
fasola szparagowa 3/4 kg,
marchew 4 sztuki,
ziemniaki 4 sztuki,
kostka rosolowa 2 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
ziele angielskie 4 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
masło 1/2 kostki,
cebula 2 sztuki,
ząbki czosnku 4 sztuki,
cukier 1 łyżeczka,
cukinia 2 mniejsze,
papryka zielona 2 sztuki,
pomidory 5 sztuk,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
natka pietruszki 1 pęczek
do garnka wlać wodę, wsypać pokrojoną na kawałki i obraną żółtą fasolkę szparagową, pokrojone w kostkę ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie, kostki rosołowe, gotować z 20 minut
w garnku na maśle podsmażyć posypane cukrem pokrojone cebule, czosnek
wsypać pokrojone cukinie ze skórką, zielone papryki, pomidory pokrojone i podsmażać wszystko co jakiś czas mieszając z 5 minut
podsmażone warzywa przelać do garnka z zupą, do smaku dodać kucharka, pieprz mielony, gotować z 15 minut na średnim ogniu, wsypać drobno posieką natkę pietruszki /opłukaną miksuję w rozdrabniaczu/, można podać na talerzu ze śmietaną lub jogurtem - zupa nam smakuje nie za ciepła, jest syta i aromatyczna.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz