Składniki:
woda 3 litry,
włoszczyzna 1 pęczek/młoda,
kalafior 1 mniejszy,
kalarepka młoda 1 duża,
warzywa mrożone 1 opakowanie/wiosenna zupa,
ziemniaki 4 duże/młode,
groszek konserwowy 1 puszka,
kostka rosolowa 2 sztuki/drobiowe,
masło 3 łyżki,
pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
kucharek 1,5 łyżki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
koperek 1 pęczek,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
liście selera - kilka sztuk
młodą włoszczyznę: łodygi selera, por, marchew, pietruszkę, korzeń selera w rozdrabniaczu zmiksować, wsypać do garnka
wsypać pokrojony drobniej kalafior, pokrojoną kalarepkę z ziemniakami, opakowanie zupy wiosennej, wlać wodę i gotować z 20 minut
dodać kostkę rosołową, masło, przyprawy, groszek z puszki razem z zalewą, gotować z 10 minut
dodać drobno posiekany koperek, natkę pietruszki i liście selera, krótko zagotować
zupa jest pysznie smaczna, w sumie mało kaloryczna..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz