Składniki:
matiasy 8 sztuk,
cebula 2 sztuki,
cukier 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
musztarda miodowa 1 łyżka,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
groszek konserwowy 1 puszka
matiasy wymoczyć z 3 razy w zimnej wodzie co 1 godzinę zmieniając na świeżą
matiasy wylać na durszlak aby dobrze odciekły z wody, pokroić matiasy na 2-3 cm kawałki do miski
dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posypać cukrem, pieprzem mielonym
dodać musztardę i wymieszać, wsypać groszek bez zalewy, wymieszać, wlać olej aby przykrył matiasy, schować do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin
pyszna zakąska, przystawka ale i na kolację smakuje wybornie do pieczywa ciemnego.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz