KRUSZONKOWY SPÓD: mąka krupczatka 15 dag, cukier 15 dag, masło lub margaryna 15 dag
MASA SEROWA: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, masło lub margaryna 10 dag, skórka z cytryny 1 sztuka, twaróg 70 dag, jogurt bałkański 340 gram, wiórki kokosowe 5 dag, cukier puder - ile potrzeba, budyń waniliowy 1 opakowanie
jajka "L", miękkie masło, cukier w robocie mieszać z 5 minut na srednich obrotach
dodać startą skórkę ze sparzonej dużej cytryny, wiórki kokosowe i miszać z 1/2 minuty
SPÓD KRUSZONKOWY:miękkie masło - ciasto na spód kruszonkowy mikserem utrzeć na drobną kruszonkę, tortownica 24cm wysmarowana masłem, posypana tartą bułką wsypać kruszonkę i denkiem szklanki przyklepać w blaszce
na ciasto wlać masę serową i piec około 55 minut w 200C, sernik z blaszki wyjąć jak będzie dobrze wystudzony
sernik posypać cukrem pudrem, ciasto jest bardzo aksamitne, smaczne, aromatyczne...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz