Składniki:
udziec z indyka 1,5 kg,
przyprawa do gulaszu 1 opakowanie,
oliwa 8 łyżek,
marchew 10 sztuk,
ząbki czosnku 6 sztuk,
cebula 2 sztuki,
papryka 3 sztuki,
papryczka chilli 1 średnia,
woda 1,5 szklanki,
seler nać 3 łodygi
udziec z kością i skórą umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do gulaszu, do lodówki na kilka godzin lub całą noc
do szybkowara /
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/ wlać oliwę i z każdej strony zrumienić udziec i na dnie garnka na skórze położyć
wsypać pokrojoną w talarki grubsze marchew, pokrojone papryki: zielona, żółta, czerwona i chilli, cebule, liście selera
wlać wodę i zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania gotować na małym ogniu z 45 minut, szybkowar zostawić aby ciśnienie samo spadło ok. 15 minut
szybkowar teraz otworzyć, wyjąć mięso, warzywa, wywar przelać do mniejszego garnka i zrobić sos ze śmietaną słodką 18% i mąką , podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz