Składniki:
jajka 3 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
mleko 1 szklanka,
cukier 3/4 szklanki,
mąka tortowa 1,3/4 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
płatki migdałowe 2 łyżki,
truskawki świeże 3/4 kg
miałam małe jajka "M" i użyłam 5 sztuk, mleko, olej cukier rózgą roztrzepać z 4 minuty
wsypać mąkę z proszkiem, płatki migdałowe i tylko chwilę je wymieszać
tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i dać ciasto na dno blaszki
na cieście rozłożyć truskawki - jak są duże to połówki
ciasto piec w 200C około 40-45 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia
pozostałe truskawki zmiksować bez cukru i polać porcje ciasta...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz