Składniki:
pałki z kurczaka 6 sztuk,
woda 4 litry,
włoszczyzna 1/2 pęczka,
kalafior 1 średni,
kucharek 1,5 łyżki,
pieprz czarny mielony - do smaku,
makaron 1 szklanka,
koperek 1 pęczek,
przyprawa w płynie - do smaku,
śmietana 1 kubek
pałki opłukać dobrze i zalać wodą, zebrać szumy po zagotowaniu
wsypać włoszczyznę zmiksowaną w rozdrabniaczu i gotować pałki z 20 minut na średnim ogniu, ugotowane wyjąć na talerz
do wywaru dodać kawałki kalafiora, kucharka, pieprz, paprykę i gdy kalafior jest miękki to rozgnieść go tłuczkiem do ziemniaków
makaron jaki masz w domu lub lubisz ugotować i odcedzić na sito
na koniec makaron wsypać do zupy, włożyć pałki, zabielić słodką śmietaną, maga kucharka do smaku i wsypać koperek..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz