Składniki:
jajka 3 sztuki,
mleko 1,5 szklanki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
cukier 3/4 szklanki,
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
soda oczyszczona 1 łyżeczka,
budyń czekoladowy 2 opakowania,
wiórki kokosowe 4 łyżki,
truskawki 30 dag
600 ml mleka zagotować z 3 łyżkami cukru, łyżeczką masła i wlać budyń wymieszany w 200ml mleka, mieszając zagęścić i dobrze wystudzić
jajka "L", olej, mleko, cukier rózgą dobrze roztrzepać, wsypać mąkę, proszek, sodę, wiórki kokosowe i tylko parę razy wymieszać dość gęste ciasto
silikonowa forma z kominkiem 24cm - na dno dać połowę ciasta i 1/3 część truskawek - jak są duże to przekroić je na połowę - następnie wyłożyć zimny, mocno gęsty budyń
na budyń dać połowę truskawek - następnie dać resztę ciasta, truskawek i posypać 2 łyżkami cukru wierzch ciasta
ciasto piec w 200C około 45-50 minut i dopiero wyjąć ciasto z formy jak będzie zimne - ciasto jest po prostu pysznie pyszne...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz