Składniki:
6 sztuk matiasy,
3/4 szklanki żurawina suszona,
1 sztuka cebula czerwona,
1 sztuka cebula biała,
1 łyżeczka sok z cytryny,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
- ile potrzeba olej rzepakowy,
4 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liście laurowe
żurawinę dodaję suszoną niewymoczoną, zmięknie w matiasach i puści zdrowy sok
większe filety matiasów wymoczyć 2 razy w wodzie po 40 minut zmieniając ją
wodę wylać a filety osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić je w kostki 2 cm
w słoiku lub misce układać porcjami:
matiasy, cebule cienko pokrojone w plasterki, pieprz posypać, skropić cytryną, żurawinę - i tak do wyczerpania produktów
dodać ziele i liście i zalać w odpowiedniej ilości olejem
schować do lodówki najlepiej na całą noc.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz