Składniki:
4 litry woda,
1 szklanka kasza perłowa,
1/2 pęczka włoszczyzna,
4 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liście laurowe,
6 sztuk surowa biała kiełbasa,
1 łyżka przecier pomidorowy,
1 łyżeczka papryka ostra,
2 łyżki majeranek,
60 dag kiszona kapusta
zagotować wodę i włożyć pokrojoną kiszoną kapustę włoszczyznę rozdrobnioną w blenderze, ziele i liść laurowy
gotować z 30 minut - teraz wsypać kaszę perłową, włożyć surową białą kiełbasę , przecier pomidorowy i na mniejszym ogniu gotować z 20 minut , co jakiś czas mieszając
do smaku przyprawić kucharkiem, papryką ostrą, majerankiem
podawać z ziemniakami tłuczonymi polanymi skwarkami lub pieczywem.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz