Składniki:
4 większe pieczarki,
1/2 sztuki cebula,
2 plastry cukinia,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
- do smaku sól morska,
2 sztuki jajka,
- ile potrzeba tarta bułka,
- ile potrzeba olej
z oczyszczonych pieczarek odciąć nóżki i lekko pieczarki wydrążyć - resztki pieczarek posiekać drobno, posiekać cebulę i cukinię
na łyżce oleju podsmażyć cebulę, pieczarki, cukinię - do smaku dodać pieprz i sól
na koniec dodać 1 łyżkę tartej bułki i dobrze wymieszać na patelni i ostudzić
nadzienie nakładać w pieczarki i przycisnąć dłonią - każdą pieczarkę maczać w jajku, w tartej bułce i smażyć na gorącym oleju z obu stron
pyszna przegryzka na kolację....
SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
moje kubki smakowe byłyby zachwycone!:)
Pysznie, uwielbiam pieczarki w panierce, więc to też na pewno przypadłoby mi do gustu ;)
Prześlij komentarz