Składniki:
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej,
1 szklanka mleko,
1/2 szklanki cukier,
2 szklanki mąka pszenna,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
2 łyżki kakao,
- w opisie cukinia agrestowa
jajka, ,mleko, olej, cukier ubić dobrze rózgą - wsypać mąkę z proszkiem przesianą, aromat waniliowy i wymieszać wszystko
blaszkę posmarować olejem i obsypać tartą bułką wlać 3/4 ciast do formy
na wierzch rozłożyć cukinię galaretkową agrestową z mojego przepisu TUTAJ
do reszty ciasta wsypać kakao i wymieszać i dać na wierzch cukinii
włożyć do nagrzanego prodiża i piec 40 minut - inne piecyki 200C i 40 minut
zostawić do wystudzenia....
SMACZNEGO!!!!
2 komentarze:
świetny pomysł z tym spodem z galaretki :)
Musi być przepyszna ;)
Prześlij komentarz