2016-09-08

deser jogurtowy bananowy na zimno z wiśniami na herbatnikach...

Składniki:


jogurt naturalny 500 ml, banan 4 sztuki, galaretka cytrynowa 2 sztuki, ciasteczka czekoladowe 200 gram, wiśnie bez pestek 30 dag, galaretka wiśniowa 1 opakowanie


jogurt i banany zmiksować mikserem, wlać rozmieszane galaretki cytrynowe w 350 ml gorącej wody

tortownica 20 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie pokładać ciastka kakaowe lub jakie są, wlać tężejące masę jogurtową i schować do lodówki do zastygnięcia

na wierzchu rozsypać wypestowane świeże wiśnie lub odsączone z kompotu lub odmrożone na sitku

galaretkę wiśniową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzoną wlać na wiśnie, schować do lodówki najlepiej na całą noc, wyjąć z formy i delikatnie usunąć folię spożywczą

deser jogurtowo bananowy z wisniami jest po prostu obłędnie pysznie smaczny..............SMACZNEGO!!!