Składniki:
woda 3 litry,
koper 3 baldachimki suszone,
włoszczyzna 1/2 pęczka,
ziemniaki 10 sztuk,
ogórek kiszony 1/2 kg,
woda 1/2 litra/z ogórków kiszonych,
masło 1/4 kostki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
mąka pszenna 3 łyżki,
woda 1 szklanka,
śmietana gęsta - ile potrzeba
ziemniaki pokrojone w kostkę zalać wodą, włożyć suszone baldachimki kopru, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę i gotować do miękkości ziemniaków
ogórki kiszone w rozdrabniaczu zmiksować i wlać do zupy, wlać również ile potrzeba do smaku wody z ogórków, dodać masło, kucharka, gotować z 15 minut na średnim ogniu
mąkę wymieszać z wodą i wlać do zupy mieszając do zagęszczenia, wsypać pieprz mielony
zupę podawać ze śmietaną lub jogurtem..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz