2016-07-05

"odwrócone" brzoskwinie z kiwi w ucieranym cieście...

Składniki:


jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, aromat migdałowy 1 kropla, masło lub margaryna 15 dag/miękkie, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, kiwi 6 sztuk, brzoskwinie 5 sztuk


forma niska z kominkiem silikonowa 24 cm, na dnie formy (będzie wierzchem) poukładać obrane plastry kiwi i ćwiarki plastry brzoskwiń, posypać owoce tartą bułką około 2 łyżki

miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy utrzeć mikserem z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale ma taka być

wsypać porzesianą mąkę z proszkiem i mikserem wyrobić dość gęste ciasto nie za długo

na owocach rozsmarować ciasto, piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50- minut, do suchego patyczka

ciasto zostawić w formie do wystudzenia i zimne nakryć talerzem, odwrócić formę i zdjąć z ciasta - ciasto jest smaczne z takim połączeniem owoców "odwróconych"...........SMACZNEGO!!!