Składniki:
jajka 4 sztuki,
cukier 1 szklanka,
aromat migdałowy 1 kropla,
masło lub margaryna 15 dag/miękkie,
mąka tortowa 1,3/4 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
kiwi 6 sztuk,
brzoskwinie 5 sztuk
forma niska z kominkiem silikonowa 24 cm, na dnie formy (będzie wierzchem) poukładać obrane plastry kiwi i ćwiartki plastry brzoskwiń, posypać owoce tartą bułką około 2 łyżki
miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy utrzeć mikserem z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale ma taka być
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i mikserem wyrobić dość gęste ciasto nie za długo
na owocach rozsmarować ciasto, piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50- minut, do suchego patyczka
ciasto zostawić w formie do wystudzenia i zimne nakryć talerzem, odwrócić formę i zdjąć z ciasta - ciasto jest smaczne z takim połączeniem owoców "odwróconych"...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz