2016-07-20

maślankowy sernik na zimno z malinami i galaretkami na biszkoptach...

Składniki:


galaretka agrestowa 1 opakowanie, maślanka zimna 600 ml, sernik 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 150 gram, maliny 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 2 płatki


galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody, wystudzić i schować do lodówki do stężenia, gdy galaretka jest sztywna do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy na dno biszkopty, sernik w proszku zmiksować z 4 minuty z zimną maślanką, na środku formy dać porcję sernika

galaretkę wyjąć z miseczki i na serniku położyć na środku galaretkę

resztę sernika wyłożyć do formy łyżką przyciskając do dna wokół galaretki, na wierzchu ułożyć maliny, schować do lodówki

galaretkę pomarańczową rozmieszać w 600 ml gorącej wody + 2 płatki żelatyny, gdy galaretka tężeje dać ją na maliny, sernik schować do lodówki na kilka godzin

z gotowych serników czasem korzystam, wystarczy dać np. maślankę, śmietanę, serki homo - sernik jest obłędnie smaczny, kwaskowaty malinowo, nie za słodki..............SMACZNEGO!!!