Składniki:
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
maślanka zimna 600 ml,
sernik 1 opakowanie,
biszkopty okrągłe 150 gram,
maliny 25 dag,
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie,
żelatyna deserowa 2 płatki
galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody, wystudzić i schować do lodówki do stężenia, gdy galaretka jest sztywna do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy na dno biszkopty, sernik w proszku zmiksować z 4 minuty z zimną maślanką, na środku formy dać porcję sernika
galaretkę wyjąć z miseczki i na serniku położyć na środku galaretkę
resztę sernika wyłożyć do formy łyżką przyciskając do dna wokół galaretki, na wierzchu ułożyć maliny, schować do lodówki
galaretkę pomarańczową rozmieszać w 600 ml gorącej wody + 2 płatki żelatyny, gdy galaretka tężeje dać ją na maliny, sernik schować do lodówki na kilka godzin
z gotowych serników czasem korzystam, wystarczy dać np. maślankę, śmietanę, serki homo - sernik jest obłędnie smaczny, kwaskowaty malinowo, nie za słodki..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz