2016-06-01

pyszna na maśle jarzynowa zupa z ziemniakami...

Składniki:


woda 3 litry, włoszczyzna 1 pęczek/młoda, kalafior 1 mniejszy, kalarepka młoda 1 duża, warzywa mrożone 1 opakowanie/wiosenna zupa, ziemniaki 4 duże/młode, groszek konserwowy 1 puszka, kostka rosolowa 2 sztuki/drobiowe, masło 3 łyżki, pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1 pęczek, natka pietruszki 1/2 pęczka, liście selera - kilka sztuk


młodą włoszczyznę: łodygi selera, por, marchew, pietruszkę, korzeń selera w rozdrabniaczu zmiksować, wsypać do garnka

wsypać pokrojony drobniej kalafior, pokrojoną kalarepkę z ziemniakami, opakowanie zupy wiosennej, wlać wodę i gotować z 20 minut

dodać kostkę rosołową, masło, przyprawy, groszek z puszki razem z zalewą, gotować z 10 minut

dodać drobno posiekany koperek, natkę pietruszki i liście selera, krótko zagotować

zupa jest pysznie smaczna, w sumie mało kaloryczna..................SMACZNEGO!!!