2016-05-18

wątróbka drobiowa z jabłkami,gruszkami,cebulą...

Składniki:


wątróbka drobiowa 70 dag, olej rzepakowy 10 łyżek, masło 2 łyżki, mąka pszenna - do panierki, cebula 4 sztuki, jabłka 3 sztuki, gruszki 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, majeranek 2 łyżeczki


w rondlu na maśle podsmażyć pokrojone jabłka, gruszki, cebulę, dodać majeranek, kucharka, pieprz do smaku

na gorącym oleju usmażyć oczyszczoną wątróbke i obsypaną mąką na rumiano z każdej strony, bez soli, do smaku posypać pieprzem mielonym

wątróbkę posolić przed jedzeniem, wątróbkę podać z duszonymi owocami z cebulą do pieczywa lub z czym się lubi, smakuje również na zimno - wątróbka jest soczysta, aromatyczna...............SMACZNEGO!!!