2016-04-25

szybkowar-papryka drobiowo-ryżowa...

Składniki:

papryka czerwona 8 sztuk duże, mięso mielone indycze 1/2 kg, ryż ugotowany 3 woreczki, przyprawa do kurczaka 1 łyżka, cebula podsmażona 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, koperek 1 pęczek, woda 1,5 szklanki

z większych papryk ściąć czubki, usunąć pestki, dobrze opłukać

ugotowany ryż dobrze wymieszać z z jajkami, pieprzem, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, mielonym mięsem, koperkiem, podsmażoną na maśle cebulą

do pełna nadziewac papryki, do szybkowara włożyć sitko rozciągane i na sitku układać papryki: nie przypalą się do dna, nakryć opłukanymi ściętymi czubkami

do szybkowara wlać wodę i zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 30 minut

szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie - papryka jest jędrna, smaczna i syta.............SMACZNEGO!!!