Składniki:
ciastka 200 gram/delicje,
   
    jogurt grecki 200 gram,
   
    serek mascarpone 500 gram,
  
    cukier puder 3 łyżki,
   
    żelatyna 4 łyżeczki,
   
    wiórki kokosowe 1 szklanka,
 
    maliny 20 dag,
    
    borówki 15 dag,
    
    winogrona 20 sztuk,
    
    galaretka owoce leśne 1 opakowanie,
    
    wiórki kokosowe 1/2 szklanki 
jogurt grecki, mascarpone, cukier puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę
tortownica 24 cm - na dnie ułożyć delicje czekoladą do góry, wyłożyć połowę sernika przyklepując do dna 
na serniku poukładać owoce i wyłożyć resztę sernika 
na wierzchu poukładać resztę owoców i schować do lodówki 
galaretkę rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzić, tężejącą wlać na sernik, wsypać wiórki kokosowe i zamieszać delikatnie, schować do lodówki na kilka godzin - sernik jest przepysznie pyszny i wart zrobienia i zjedzenia.................SMACZNEGO!!! 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz