Składniki:
ciastka 200 gram/delicje,
jogurt grecki 200 gram,
serek mascarpone 500 gram,
cukier puder 3 łyżki,
żelatyna 4 łyżeczki,
wiórki kokosowe 1 szklanka,
maliny 20 dag,
borówki 15 dag,
winogrona 20 sztuk,
galaretka owoce leśne 1 opakowanie,
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
jogurt grecki, mascarpone, cukier puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę
tortownica 24 cm - na dnie ułożyć delicje czekoladą do góry, wyłożyć połowę sernika przyklepując do dna
na serniku poukładać owoce i wyłożyć resztę sernika
na wierzchu poukładać resztę owoców i schować do lodówki
galaretkę rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzić, tężejącą wlać na sernik, wsypać wiórki kokosowe i zamieszać delikatnie, schować do lodówki na kilka godzin - sernik jest przepysznie pyszny i wart zrobienia i zjedzenia.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz