Składniki:
piersi z kurczaka 2 podwójne,
marchew 3 sztuki,
pietruszka 1 mała,
seler 1 mały,
woda 1,5 litra,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
żelatyna 3,5 łyżki,
natka pietruszki 1/2 pęczka
piersi tylko zagotować w małej ilości wody i wodę wylać, piersi opłukać, zalać świeżą wodą 1,5 litra
dodać obrane warzywa, kucharka i gotować do miękkości mięsa i marchewki na mniejszym ogniu
piersi pokroić drobno z marchewką i włożyć do foremki, naczynia
do gorącego czystego wywaru dać żelatynę i dokładnie mieszając rozpuścić, dodać pieprz mielony, natkę pietruszki posiekaną i wlać wywar do mięsa
delikatnie zamieszać i wystudzone schować do lodówki najlepiej na całą noc
galaretka jest delikatna, dietetyczna i smaczna...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz