Składniki:
papryka czerwona 8 sztuk duże,
mięso mielone indycze 1/2 kg,
ryż ugotowany 3 woreczki,
przyprawa do kurczaka 1 łyżka,
cebula podsmażona 3 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
jajka 2 sztuki,
koperek 1 pęczek,
woda 1,5 szklanki
z większych papryk ściąć czubki, usunąć pestki, dobrze opłukać
ugotowany ryż dobrze wymieszać z z jajkami, pieprzem, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, mielonym mięsem, koperkiem, podsmażoną na maśle cebulą
do pełna nadziewac papryki, do szybkowara włożyć sitko rozciągane i na sitku układać papryki: nie przypalą się do dna, nakryć opłukanymi ściętymi czubkami
do szybkowara wlać wodę i zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 30 minut
szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie - papryka jest jędrna, smaczna i syta.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz