2016-04-25

delikatna galaretka z piersi kurczaka...

Składniki:


piersi z kurczaka 2 podwójne, marchew 3 sztuki, pietruszka 1 mała, seler 1 mały, woda 1,5 litra, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, żelatyna 3,5 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka


piersi tylko zagotować w małej ilości wody i wodę wylać, piersi opłukać, zalać świeżą wodą 1,5 litra

dodać obrane warzywa, kucharka i gotować do miękkości mięsa i marchewki na mniejszym ogniu

piersi pokroić drobno z marchewką i włożyć do foremki, naczynia

do gorącego czystego wywaru dać żelatynę i dokładnie mieszając rozpuścić, dodać pieprz mielony, natkę pietruszki posiekaną i wlać wywar do mięsa

delikatnie zamieszać i wystudzone schować do lodówki najlepiej na całą noc

galaretka jest delikatna, dietetyczna i smaczna...............SMACZNEGO!!!