2014-05-24

truskawki w galaretce na kefirze galaretkowym z wafelkami...

Składnik:


truskawki świeże 60 dag, galaretka truskawkowa 2 opakowania, kefir 380 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelki 25 sztuk

galaretki truskawkowe wymieszać w 800 ml gorącej wody wystudzić

na dnie szklanej keksówki ułożyć wafelki śmietankowe i wlać tyle łyżek galaretki aby zakryła ciastka

na wafelkach układać plastry truskawek i do lodówki do stężenia

galaretkę brzoskwiniową wymieszać w 150 ml gorącej wody i ostudzić

zimny kefir wymieszać dobrze z galaretką i do lodówki do lekkiego stężenia

tężejący kefir przełożyć na truskawki i do kefiru powkładać pozostałe wafelki i schować do lodówki do stężenia

na kefir poukładać plastry truskawek i zalać je tężejącą galaretką truskawkową i do lodówki schować najlepiej na całą noc

deser jest orzeźwiający i pyszny na upały............SMACZNEGO!!!