Składnik:
truskawki świeże 60 dag,
galaretka truskawkowa 2 opakowania,
kefir 380 ml,
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie,
wafelki 25 sztuk
galaretki truskawkowe wymieszać w 800 ml gorącej wody wystudzić
na dnie szklanej keksówki ułożyć wafelki śmietankowe i wlać tyle łyżek galaretki aby zakryła ciastka
na wafelkach układać plastry truskawek i do lodówki do stężenia
galaretkę brzoskwiniową wymieszać w 150 ml gorącej wody i ostudzić
zimny kefir wymieszać dobrze z galaretką i do lodówki do lekkiego stężenia
tężejący kefir przełożyć na truskawki i do kefiru powkładać pozostałe wafelki i schować do lodówki do stężenia
na kefir poukładać plastry truskawek i zalać je tężejącą galaretką truskawkową i do lodówki schować najlepiej na całą noc
deser jest orzeźwiający i pyszny na upały............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz